Matkalaskut

Ohjeet matkalaskun tekemiseen, tarvittavat lomakkeet ja voimassa olevat korvausperusteet

Matkalaskut

Vapepan tehtävälle hälyttämät vapaaehtoiset voivat tehdä matkalaskun. Laskun perusteena ovat hälytystehtävän aikana ajetut kilometrit. Matkoiksi lasketaan matka lyhintä reittiä kotoa hälytyspaikalle, ajot tehtävän aikana ja matka kotiin. Kuljetuksia mietittäessä tulee aina mahdollisuuksien mukaan käyttää yhteiskuljetuksia tai kimppakyytejä.

Ajoneuvon kuljettaja täyttää matkalaskulomakkeen jokaisen kohdan huolellisesti ja toimittaa selvityksen mahdollisimman pian oman hälytysryhmänsä yhteyshenkilölle tai ryhmänjohtajalle.

Hälytysryhmän yhteyshenkilö tai ryhmänjohtaja kokoaa kaikki ryhmänsä yksittäiset laskut koontilomakkeelle. Koontilomakkeelle merkitään laskuttavan yhdistyksen, osaston tai hälytysryhmän yhteystiedot sekä tilinumero, Kaikki hälytysryhmän matkalaskut sekä koontilasku toimitetaan samalla kertaa Vapepa-johtajalle.

Matkalaskut ja koontilasku voidaan tehdä heti tilannepaikalla, jos saatavilla on tarvittavia matkalaskulomakkeita. Laskut voidaan myös lähettää  viimeistään 2 viikon kuluessa hälytystapahtuman päättymisestä sähköisesti osoitteeseen laskutus@vapepakeski-suomi.fi.

Huomio: 2 viikon jälkeen hälytystapahtuman päättymisestä Vapepa-johtajalle saapuvia matka- ja koontilaskuja ei huomioida mukaan laskutukseen.