Helppoa kuin heinänteko”, tai sitten ei. Kertausta kuvan muodossa OHTO-hälytysviestiin vastaamisesta.

Kukin Vapepan OHTO-hälytysviestin vastaanottanut vastaa viestiin omista sen hetkisistä lähtökohdistaan. Tehtävälle ei ole pakko lähteä, mutta on enemmän kuin suotavaa, että viestiin vastataan jotakin. Tehtävää johtava Vapepa-johtaja suunnittelee tehtävää jo ennen kokoontumista saapuneiden vastausten perusteella, jolloin myös käytettävissä oleva henkilöresurssi on tärkeä tieto.

Jos tilanteesi muuttuu vastaamisen jälkeen, voit vastata hälytysviestiin uudestaan ja muuttaa vastaustasi. Muista vastata aina alkuperäiseen puhelimeesi saapuneeseen hälytystekstiviestiin ja käyttää vastauksesi hälytysviestissä ollutta juoksevaa tehtävänumeroa.

  • Jos pääset tehtävälle ilmoitetuna kellon aikana (olet paikalla kokoontumisaikaan), vastaa: tehtävän numero _välilyönti_ OK _välilyönti_ mahdolliset lisätiedot.
    Esim. ”199 OK mukana koira”.
  • Jos pääset, mutta et ilmoitettuna aikana, vastaa: tehtävän numero _välilyönti_ PM _välilyönti_ arvioitu saapumisaikasi.
    Esim. ”199 PM 18:40
  • Jos et pääse tehtävälle, vastaa: tehtävän numero _välilyönti_ EI.
    Esim. ”199 EI

OHTO-järjestelmä vastaa lähettämääsi vahvistusviestiin kaikissa tapauksissa.

Jos kohtaat jonkin ongelman hälytystapahtumassa, ole hyvä ja raportoi siitä pikimiten nettisivuillamme osoitteessa http://www.vapepakeski-suomi.fi/vapepa/ohto/hairioilmoitus/