Uusi vuosi käyntiin

Vapepan valmiusavaus Ähtärissä 2.-3.2.2019 lähestyy. Lue lisää osoitteessa https://vapepa.fi/tapahtuma/valmiusavaus-2019/.Ilmoittautuneita on melko mukavasti, mutta päivätapahtumiin mahtuu toki vielä, ainoastaan yöpymispaikat la-su alkavat olla vähissä. Ohjelmaa on hiukan vielä tarkennettu, mukana alustajissa on myös SRAL:n Jukka Pappinen kertomassa radioamatöörien mahdollisuuksista olla tukemassa mm. pelastuslaitosten varaviestiverkkoja. Tilaisuudessa palkitaan ennätysmäärä vapaaehtoisia, sekä maakunnallisilla että valtakunnallisilla huomionosoituksilla. Mukana myös LSSAVI:n edustaja avaamassa huoltovarmuuden käsitettä vapaaehtoisten näkökulmasta.

Ilmoittaudu mukaan Ähtäriin täältä: https://www.lyyti.in/Valmiusavaus_2019_8097

Uusi koulutusten ja tapahtumien ilmoittautumiskäytäntö

2019 eteenpäin koko Länsi-Suomen piirin alueella kaikkien Vapepan koulutusten ja tapahtumien ilmoittautuminen tapahtuu Lyyti-järjestelmän kautta. Järjestelmä tuottaa ilmoittautumislinkin ja seurantalinkin, jonka kautta kouluttajat tai kaikki muut tietoa tarvitsevat saavat helposti tiedon tapahtumaan/koulutukseen osallistuvista. Samalla rakentuu piirin yhteinen koulutustietokanta, joka helpottaa raportointia ja jatkokoulutusten suoramarkkinointia. Lyytin ilmoittautumislomake voidaan tarvittaessa helposti räätälöidä tarpeen mukaiseksi vaikka kursseittain sekä tietoa ilmoittautumisista voidaan ohjata monin eri tavoin. Yksittäisen osallistujan on helppo muuttaa omia tietojaan tai perua ilmoittautuminen henkilökohtaisen linkin kautta. Lyytiin voidaan tarvittaessa asettaa maksimiosallistujamäärät, jonka jälkeen ilmoittautuja ohjautuu jonotuspaikalle ja saa myöhemmin tiedon, jos paikka vapautuu. Järjestelmän kautta kouluttaja voi tehdä ryhmäpostituksia ja lähettää mm. kurssikirjeitä osallistujille.

Käytännössä heti kun koulutuksen tai tapahtuman perustiedot ovat tiedossa teen tarvittavat Lyyti-linkit ja toimitan ne tapahtuman vastuukouluttajalle/järjestäjälle. Linkit voidaan sitten liittää tapahtuman muuhun markkinointimateriaaliin. Lyyti-linkit on tilattavissa minulta kaikkiin Vapepa-tapahtumiin ja koulutuksiin, myös paikallistoimikuntien omiin Vapepa-tapahtumiin.

Esityksiä maakuntatoimikuntien kokouksiin

Maakuntatoimikuntien kokoukset ovat käsillä tuota pikaa. Keski-Suomessa kokoonnutaan Jyväskylään piiritoimistolle 13.3. klo 18 ja Pohjanmaalla Kaustiselle Kansanlääkintäkeskukselle 30.3. klo 13.

Kevätkokouksessa mm. vahvistetaan edellisen vuoden toimintakertomus. Huomionosoitusesityksiä käsitellään jatkossa vain syyskokouksissa, ja palkitsemiset tapahtuvat valmiusavauksissa seur. vuoden alussa.

Keski-Suomen maakuntoimikunnan tilillä vuodenvaihteessa on 5 219,49 € ja Pohjanmaalla 5 415,77 €, jotka on tarkoitettu maakunnallisen Vapepa toiminnan tukemiseen. Varat ohjataan hankintoihin, jotka tukevat parhaalla tavalla kaikkien järjestöjen yhteistä Vapepa-toimintaa. Esityksiä varojen käytöstä odotetaan molempien maakuntatoimikuntien kevätkokouksiin. Esitykset (esim. työryhmiltä) helmikuun loppuun mennessä maakuntatoimikuntien puheenjohtajille ja valmiuspäällikölle.

SPEK-Vapepa yhteistyö tiivistyy

Pohjanmaan pelastusalan liitto (PoPeLi) kutsuu kyläturvallisuuskouluttajat, Vapepan valmiuskouluttajat ja Vapepa-johtajat yhteiseen neuvonpitoon Vaasaan la. 26.1. 2019 klo. 10.00. Vapaamuotoisen tilaisuuden tarkoituksena on kartoittaa eri järjestöjen valmiuden koulutustarjontaa, alueellisia koulutustarpeita ja yhdessä ideoida askelmerkkejä kylien ja kylien asukkaisen turvallisuuden kohentamiseksi. Tilaisuus järjestetään Vaasassa SPEK:n tiloissa, osoitteessa Opistokatu 15, 65100 Vaasa. Ilmoittautuminen 25.1. mennessä: https://www.lyyti.in/VapepaSPEK_yhteistyotapaaminen_5908

Uusia koulutuksia putkahtelee kalenteriin ja päivät pitenee  – kevät tulee väkisin😊

Nähdään Ähtärissä!
Aki

Ystävällisin terveisin
Aki Valonen
Valmiuspäällikkö
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu
SPR Länsi-Suomen piiri
040 528 0902
aki.valonen@redcross.fi