• Aika: 2.2.2019 – 3.2.2019
  • Paikka: Honkiniemen leirikeskus, Honkiniementie 150, 63700 Ähtäri
  • Kohderyhmä: Länsi-Suomen piirin vapepalaiset
  • Lisätietoja: Aki Valonen, aki.valonen@redcross.fi 

Olet kokonaisturvallisuuden tärkein lenkki

Vuosittainen vapaaehtoisten valmiusavaus on pian käsillä
Alueellinen valmius on paikallista turvallisuutta – läheisistä ja naapurista huolehtimista. Vapaaehtoisten valmiutta ja sen rakentamista esitellään Ähtärissä helmikuun 2019 alussa. Tilaisuus on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun neljää maakuntaa koskevan valmiustoimintavuoden avaus.

Valmiusavaus on vuotuinen kaikille valmiustoimijoille ja vapaaehtoisille tarkoitettu yhteinen toimintavuoden avaus, jossa tuodaan esille valmiutta ja sen rakentamista ennen kaikkea vapaaehtoisten ja järjestöjen näkökulmasta. Seminaarin alustajina on viranomaisia, kuntatoimijoita, järjestöjä ja vapaaehtoisia.

Pelastuspalvelujärjestöjen osallisuus varautumisen ja valmiuden toimijoina nousee jatkuvasti esiin eri yhteyksissä ja keskusteluissa ja on entistä tärkeämpää, että viranomaiset, järjestöt ja vapaaehtoiset mieltävät kaikkien yhteisen tavoitteen ja päämäärän: Auttamisvalmius on tehtävä yhdessä ja turvallisuus rakennetaan joka päivä uudelleen.

Alueellinen valmius on järjestöjen ja viranomaisten yhdessä tuottamaa paikallista turvallisuutta; Vapaaehtoisten omien toimintaedellytysten kohottamista, läheisistä ja naapurista huolehtimista. Alueellisen valmiuden koulutusohjelma avataan Ähtärissä ja sen kehittämisen kulmakiviä valetaan sunnuntain 3.2.2019 työryhmissä.

Varsinainen seminaaripäivä on lauantai 2.2.2019, sunnuntaina 3.2.2019 jatketaan pienryhmissä järjestöjen valmiuden koulutustarjonnan ja järjestöjen välisen valmiusyhteistyön kehittämisen parissa. Valmiusavaukseen voi osallistua joko lauantaina 2.2.2019 tai sunnuntaina 3.2.2019 tai molempina päivinä. Honkiniemessä on varattu rajallinen määrä huoneita myös yöpyjille ja pitkämatkalaisille.

Ilmoittautuminen Valmiusavaukseen 2019 alla olevan linkin kautta 20.1.2019 mennessä, saman linkin kautta ilmoittaudutaan sunnuntain työryhmiin sekä varataan mahdollinen yöpyminen. Valmiusavaukseen osallistuminen, ruokailut sekä yöpyminen on maksuton, ainoastaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehtävästä majoitusvarauksen peruuttamisesta joudumme laskuttamaan 50€ omavastuuosuuden.

Valmiusavauksen ohjelmaValmiusavaus 2019 ohjelma (PDF-tiedosto)

Ilmoittautuminen: 20.1.2019 mennessä vain osoitteessa https://www.lyyti.in/Valmiusavaus_2019_8097

Mainos: Lataa tästä jaettava mainos (PDF-tiedosto)

Lämpimäsi tervetuloa Valmiusavaukseen 2019 Ähtäriin
Aki Valonen
Valmiuspäällikkö