Vapepa Keski-Suomi jalkautui jälleen 8.5.2018, viiden vapaaehtoisen voimin siivoustalkoisiin. Tarkoitus oli kerätä roskat Palokan kirkon ympäristöstä ja kirkon leikkipuistosta. Talkoiden alkaessa totesimme, ettei katujen varsilla roskia ollutkaan, asukaat ja lähikoulut olivat työn jo tehneet. Näin keskityimmekin siivoamaan kirkon leikkipuiston yhdessä kirkon väen kanssa. Kirkon leikkipuisto on avoin alue ja roskaa löytyi runsaasti. Kirkko tarjosi talkooväelle kahvit, mikä oli todella tervetullut asia.

Viime vuonna siivosimme Palokan Prisman ympäristön. Ensi vuonna siivoamme jälleen, kohde on vielä mietinnässä.

Siivoustalkoiden järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n kanssa. Mustankorkea Oy ottaa talkoissa kerätyt roskat maksutta vastaan. Talkooporukat organisoivat itsenäisesti kukin omat siivoustapahtumansa.

Kirjoittaja: Mika Virta, Vapepa-johtaja ja valmiuskouluttaja