Pimeäetsintä hätäetsinnässä

Kuva: Esa Kyyrö. Kuva Vapepan Facebook-sivulta.

Kuva: Esa Kyyrö. Kuva Vapepan Facebook-sivulta.

Poliisi kertoi Ähtärin valmiusavauksessa keskeyttävänsä etsinnät pimeän tullen entistä harvemmin ja esitti toiveen, että myös Vapepan etsintöihin lupautuneet hälytysryhmät hallitsisivat kadonneen etsinnän pimeässä.

Kunkin etsintöihin osallistuvat hälytysryhmän tuleekin jatkossa sisällyttää oman ryhmänsä harjoituksiin pimeäetsintäharjoitukset.

Ryhmäkohtaisiin ja henkilökohtaisiin varusteisiin tulee kiinnittää huomiota. Mukana tulee olla pimeässä suoritettavaa etsintää varten mm. kunnolliset valaisimet ja työturvallisuuteen liittyen heijastavia vaatteita, esim. heijastinliivit kullekin etsijälle.

Heikki Maukonen
Vapepa-johtaja, valmius- ja resurssikouluttaja
Vapepa Keski-Suomi