Vapepalainen, kiinnostaako lentopelastus?

Tammikuun lopussa – maaliskuun alussa 2018 olisi tarjolla Vapepa Keski-Suomen Vapepalaisille lentopelastuksen kurssitusta ja Suomen Lentopelastusseura ry toivoi meiltä vähintään 5 osallistujaa, että voidaan kurssi järjestää. Tarkempi kurssiaikataulu selviää, mikäli kurssille saadaan tarpeeksi osallistujia.

Jo vuosikymmeniä ennen Lentopelastusseuran perustamista Suomessa on lennetty lento- ja ilmailukerhojen voimin etsintälentoja ja metsäpalovalvontalentoja. Perinne jatkuu edelleen, ja aina vaan vahvempana.

Seuran jäsenyhdistykset antavat edelleen merkittävän panoksen viranomaisia avustaviin tehtäviin kouluttamalla vapaaehtoista henkilöstöä ja tarjoamalla ilma-aluksia seuran tukikohtien käyttöön. Käytännössä jäsenyhdistykset muodostavat nuo lentopaikkakohtaiset tukikohdat.

Kiinnostaako ilmailu, mutta sinulla ei ole lentolupakirjaa? Kiinteäsiipisten kolmi- tai nelipaikkaisten lentokoneiden miehistöön otetaan perusterveitä 16 vuotta täyttäneitä suomea puhuvia Suomen kansalaisia. Aiempaa ilmailukokemusta ei tarvita. Lähde mukaan Lentopelastusseuran toimintaan ensin lentoetsijäksi ja myöhemmin tehtävänjohtajaksi.

Jos sinulla jo on lupakirja, tai harkitset sellaisen hankkimista, tule sinäkin mukaan. Etenemispolku on samanlainen, ensin lentoetsijäksi, sitten tehtävänjohtajaksi ja lopulta lentäjäksi.

(Lainauksen lähde: Perinteisin menetelmin, SLPS nettisivut, 2018, https://lentopelastus.fi/web/miehistonjaseneksi-kiinteasiipiseen, viitattu 18.12.2017.)

Koulutuksen sisältöön voi tutustua osoitteessa https://lentopelastus.fi/web/toiminta/koulutus.

Jos Vapepan henkilö tulee mukaan toimintaan, edellyttää vakuutukset, että hän on myös Keski-Suomen Ilmailijoiden jäsen. Tämä on kuitattu sillä että maksaa 10 euron kannatusjäsenmaksun.

Kiinnostaako, ota pikaisesti yhteyttä Hannu Haapamäkeen, Keski-Suomen Ilmailijat, SAR/Palo yhdyshenkilö, 040 – 766 5921, haapamaki.hannu@outlook.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: