Vapepa-foorumi 2018 Vaasassa

Vuosittainen eteläisen Suomen Vapepa-foorumi pidettiin Vaasassa 25.11.2017 – 26.11.2017 noin 80 Vapepalaisen voimin. Vapepa-foorumissa palkitaan vuosittain ansioituneita Vapepalaisia ja yhteistyökumppaneita. Keski-Suomen Vapepalaisista palkittiin Vapaaehtoisen pelastuspalvelun ansioristillä kaksi henkilöä; Keski-Suomen maakuntatoimikunnan väistyvä puheenjohtaja Jussi Nokelainen ja Keski-Suomen maakuntatoimikunnan väistyvä varapuheenjohtaja Keijo Veijanen. Molemmilla on yli kahdenkymmenen vuoden mittainen ansiokas ura Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa.

Paljon onnea Jussi ja Keijo!

Ansioristi voidaan myöntää vapaaehtoiselle vähintään 20 ja palkatulle toimihenkilölle 24 vuotta jatkuneesta poikkeuksellisen huomattavasta ja ansiokkaasta toiminnasta ja/tai teoista Vapepan tai sen päämäärien hyväksi. Ansioristin myöntää Keskustoimikunta hakemuksesta tai omalla päätöksellään.

Kuvassa oikealla Vapepan ansioristin saanut Keijo Veijanen ja kolmantena oikealta oleva Vapepan ansioristillä huomioitu Jussi Nokelainen. Kuva: Juha Levijoki.

Vapepan Ansioristien saajat vasemmalta: Göran Back, Taisto Ketolainen, Jouko Lehtisalo, Kalle Löövi, Jussi Nokelainen, Roger Storås ja Keijo Veijanen. Kuva: Juha Levijoki.

 

Valtakunnallinen Vapaaehtoinen pelastaja Kuopiosta

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vuoden 2018 valtakunnalliseksi Vapaaehtoiseksi pelastajaksi valittiin Risto Rissanen Kuopiosta, lue lisää tästä.

Vapepalle uusi puheenjohtaja

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun uusi puheenjohtaja julkistettiin myös lauantaina 25.11.2017 Vapepa-foorumissa. Vuoden 2018 alussa tehtävässä aloittava Minna Karhunen toimii Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana, mutta vapaa-ajalla häntä kutsuvat niin partiotoiminta kuin perhe ja ystävätkin. Uusi puheenjohtaja odottaa tulevaa pestiään uteliaana. Lue lisää tästä.

Lue lisää Vaasan Vapepa-foorumista Esa Harjulan erinomaisesta blogista tästä…