Valmiuspäällikön Vapepa-tiedote 11/2017

 

Etelä-Suomen Vapepa-foorumi 2017 järjestetään Vaasassa marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Vaasaan kannattaa suunnistaa kauempaakin tapaamaan vapaaehtoisia ja verkostoitumaan. Tapahtuman ilmoittautumislinkki löytyy osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Vapepafoorumi_9307. Linkin kautta löytyvät kaikki osallistumis- ja majoitusvaihtoehdot.

Vapepan valmiusavaus Ähtärissä 3.2.2018 on kaikkien Länsi-Suomen piirin vapaaehtoisten (myös Suomen Punaisen Ristin osastojen Vapepa-toimijoiden) toimintavuoden avaus, jossa viranomaiset ja muut yhteistyökumppanit avaavat näkemyksiään yhteisen valmiuden rakentamisesta. 4.2.2018 Ähtärissä on piirin kaikkien Vapepa-johtajien, valmiuskouluttajien ja valmiuspäivystäjien yhteinen työkokous, jossa rakennetaan uusien 8 tunnin mittaisten etsinnän sekä valmiuspäivystäjäkurssin kurssisisällöt. Ilmoittautumislinkit ja tarkennettu ohjelma avataan nettisivuillemme joulukuun alussa.

Valtakunnallinen Vapepa-extranet on avattu ja löytyy osoitteessa https://extranet.vapepa.fi. Extranetin kirjaudutaan OHTO-tunnuksilla. Extranettiin siirretään tulevaisuudessa mm. kouluttajien Vapepa-materiaaleja, kaikille tarkoitettua tietoa, jne. Tervetuloa liittymään valtakunnallisen Vapepan extranetin avoimiin ryhmiin sekä maakunnallisesti että valtakunnallisesti.

Vuoden 2018 aikana koekäytetään maakunnallisia alasivuja, jotka on luotu valtakunnallisen vapepa.fi-sivuston alasivuiksi. Tällä hetkellä Keski-Suomen testisivu löytyy osoitteesta https://www.vapepa.fi/keski-suomi, vastaavat sivut ovat tulossa myös kaikille muillekin maakunnille piakkoin. Ajatuksena on yhtenäistää valtakunnallista näkyvyyttä, ja silti saada oma paikallinen sivusto omine kuvineen, oma Facebook, omat tapahtumat ja yhteystiedot.

Virallisia Ohto-kouluttajia Keski-Suomessa ovat Mikko Koljander ja Heikki Maukonen. Ohto-kouluttajat tukevat ja suunnittelevat Ohton jalkauttamista yhdessä maakuntatoimikuntien ja Ohto-kummien kanssa. Kouluttajien yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme.

Kaikki vuoden mittaan pidetyt Vapepa-tapahtumat (Infot, kurssit, muut koulutukset, isommat harjoitukset) pitäisi muistaa käydä kirjaamassa maakunnallisilta extranet-sivuilta löytyvälle lomakkeelle. Tieto tapahtumista kerätään joulukuussa koko piirin alueelta ja toimitetaan keskustoimistoon. On erittäin tärkeää mm. tulevan STEA-rahoituksen kannalta saada kaikki tapahtumat raportoitua eteenpäin. Tapahtuman järjestäjä, jos et tiedä extranetin sivuillemme salasanaa, ota yhteyttä OHTO-kouluttajiin.

 

Joulu lähestyy, illat pimenevät. Nyt viimeistään heijastimet heilumaan!

 

 

 

Aki Valonen
Valmiuspäällikkö
Suomen Punainen Risti, Länsi-Suomen piiri
aki.valonen@redcross.fi
040 528 0902
Jääkärintie 80
62420 Kortesjärvi