Poliisin ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun tervehdys

Sisä-Suomen poliisilaitos ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) lähestyy ja kutsuu aktiivisia keskisuomalaisia sekä heidän harrastusjärjestöjään osallistumaan tärkeään avustustyöhön!

Ja tuolta löytyi... Kuva: Mika Virta.

Ja tuolta löytyi… Kuva: Mika Virta.

Tapahtuma, joka saattaa kohdata meitä itse kutakin, on eksyminen maastoon, sairauskohtaus tai muu äkillinen tapahtuma, josta selvitäksemme tarvitsemme yhteisön tai viranomaisten apua.

Poliisi kohtaa tehtävissään lähes päivittäin tilanteita, jossa henkilön ilmoitetaan kadonneen. Mitä nuorempi tai toisaalta mitä vanhempi tai mitä sairaampi ihminen eksyy tai on kadoksissa, sitä vakavammasta ja kiireellisemmästä etsintätehtävästä on kysymys. Millaiset tapaukset ovat kysymyksessä, tyhjentävää listaa on lähes mahdoton laatia.

Keski-Suomessa poliisia avustaa Vapepa -organisaatio. Vapepa tarjoaa monipuolisia avustamismahdollisuuksia sellaisille henkilöille tai harrastusjärjestöille, jotka haluavat antaa aikaansa tärkeään avustustyöhön viranomaisten tukena.

Etsimme pohjoisen Keski-Suomen alueelle (Viitasaari-Pihtipudas-Saarijärvi-Kyyjärvi-Karstula ym.) Vapepa -toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä, järjestöjä ja yhteisöjä, jotka ovat halukkaita osallistumaan Vapepan tarjoamaan koulutukseen. Koulutuksia järjestetään syyskuussa ainakin Viitasaarella, Karstulassa ja Kyyjärvellä, kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla.

Tarkemmat tiedot koulutustilaisuuksista löytyvät nyt Vapepa Keski-Suomen sivulta: http://www.vapepakeski-suomi.fi/tapahtumat-tai-koulutukset/

Mikäli kiinnostusta ko. toimintaan ilmenee, kutsumme asiasta kiinnostuneet näihin tilaisuuksiin, missä kerromme lisää kadonneiden henkilöiden etsinnästä ja yhteistoiminnasta viranomaisten kanssa.

Yhteistyöterveisin!

Juha Mäntynen
Komisario
Sisä-Suomen poliisilaitos
0295 448 255
juha.mantynen@poliisi.fi

Aki Valonen
Valmiuspäällikkö
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu
040 528 0902
aki.valonen@redcross.fi